10. jubileumi Királyi Karácsonyi Koncertről és fotók

10. jubileumi Királyi Karácsonyi Koncertről és fotók

10. jubileumi Királyi Karácsonyi Koncertről és fotók

…Köszönjük, hogy ilyen sokan eljöttek a 10. Jubileumi Karácsonyi Koncertünkre. 10 év a távlatokban nézve hol kis idő, hol pedig óriási. A mi életünkben ez a tíz év úgy elrepült, mintha tegnap lett volna. Amikor jött az első gondolat, hogy hívjunk életre egy karácsonyi koncertet, ami lehet a község karácsonya, akkor mindenki mellénk állt, bárkihez fordultunk segítségért, együttműködését. Köszönet érte mindenkinek, köszönet a kórusnak, a falu vezetőinek, ismerőseinknek, barátainknak és segítőinknek, örülök, hogy közösen ilyen szép koncerteket alkothattunk. - Kollonay Krisztina karnagy.

Fényképek a koncertről az cikk végén >>

10. jubileumi Királyi Karácsonyi Koncert, 2016. december 18., 17.00 óra, ÁMK, Szepetnek, Közreműködők voltak: Királyi Pál Ált. Isk. énekkara, Nefelejcs Egyesület (énekkar), Kórus Veseli Horvát, Királyi Kids (gyermekkórus), Tóthfalusiné Kulcsár Beáta, Kollonay Zoltán, Tábori Imre, Vukics László, Takács Dániel, Királyi Kórus, ének szóló: Dr. Lanschak Eszter

Fényképek a koncertről az cikk végén >>

…Advent utolsó vasárnapján örülök, hogy újra együtt lehetünk. Együtt ünnepelhetnek a falu lakói, közösségei és vendégei, immár egy évtizede. Községünk életében mindig fontos volt a közösségi élet. Minden település büszke lehet arra, hogy ha van olyan szervezete, mely értékmentő és értékteremtő, tevékenysége meghatározza a település jelenét és jövőjét. Elmondható, hogy akik akár egy alkalommal is itt voltak velünk, és átélték ezt a meghitt hangulatot, akkor szinte vágyakozva várták a következő koncertet. Köszönet érte. A Királyi Kórus egy sokoldalú kórus, szepetneki, vagy Szepetnekhez közelálló emberekkel és kiváló karnaggyal, aki csodálatos kreativitással éleszti újra a régi kottákat, szeretteti meg az új stílusokat, az éneklést, a hangot. Az előadás minden részletében a maximumot nyújtja, legyenek megszokott környezetükben, vagy határon belül, határon túl, énekeljenek magyarul vagy más nyelven. De ami számomra igazán plusz és egyedülálló, ahogy a kórus megszólaltatja a különböző helyszíneket, legyen az egy tornaterem, egy szabadtéri színpad vagy egy templom. A kórus Tagjai igazi varázslók, ahogy csordultig töltik hangokkal a teret, akár zenei aláfestés nélkül, akár lenyűgöző zongorakísérettel! Ha kell a műsoraik felemelőek, megrendítőek, meglepőek, meghatóak, megmosolyogtatóak. De amiben különösek és egyediek, hogy a mi kórusunk, szepetnekieké. - Vlasicsné Fischl Tímea polgármester.

Fényképek a koncertről az cikk végén >>

…Ha egy fénysugár a lelketekig hullt át a lelkemen, nem enyém ez a fény, csak bennem jár, Istennek köszönjétek, ne nekem. (Reményik S.) Számomra egy nagyszerű ajándék volt, és most is az, amikor itt lehettem, és a község karácsonyán valóban lélekemelő pillanatokat éltem át, és most is ez történik. A jóság árad. Ez a jóság nem egy idea, nem egy elgondolás, ez a jóság testet öltött. Róla szóltak az énekek. Ebben a kaotikus világban, az újjászült embereket vágyja és szomjazza ez a világ, kimondva kimondatlanul. Téged így szeretne látni gyermeked, hozzátartozód, a családodban a hitvesed, így szeretne látni a munkatársad, így szeretne látni a gyászoló, a beteg, az elesett, mint újjászületett ember, akit a jóságot hozó jóvá tud tenni, és nem csak az ünnepek idején, hanem az élet mindennapjaiban. - Deme Dávid evangélikus lelkész.

Fényképek a koncertről az cikk végén >>

…Én nem gondolom, hogy van szebb és felemelőbb dolog a világon, mint ennek a közösségnek a tagjának lenni, vagy ha van, nem annyira sok. A terem tele van, árad a szeretet, ezt többen is megállapítottuk. Ez a közösség, ami egyedi, ami változatos, sokszínű, ami apró közösségek olvasztó tégelye, (mondja a költő) és mégis egyet ad, a sok apróság, ami hatalmas, és nagy szívet jelképez. 2016., a 10. Királyi Karácsony. Nézzünk egy kicsit vissza az időben.  2007 szeptemberében, Mosonmagyaróváron, a Német Egyházzenei Fesztiválon, Kollonay Krisztina karnagy vezényletével vett részt a Kórus, decemberében Kőszegen a Nagytemplomban, az Adventi Éneklésen szerepelt a kórus, és hatalmas meglepetést okozott az ott egyébként már tizenéve résztvevő kórusoknak. 2016 decemberében, a Kőszegi Nagytemplomban, 10 évvel az első fellépés után az előbb elhangzott művet hallották az ott lévők (a közönség ovációja után - szerk. megj.). Nem hiszem, hogy erről többet kell mondani, Mindannyian itt ültünk most a teremben. Szóljon a köszönet minden szereplőnek, és a Királyi Kórusnak, mert az a sok ajándék, amit itt ma kapunk egymásra halmozva, az annyira sok. - Unger Ilona Német Nemzetiségi Önkormányzat elnök

Fényképek a koncertről az cikk végén >>

A Királyi Kórus köszönetét fejezi ki Vlasicsné Fischl Tímea polgármesternek, Unger Ilona Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökének, Markács Zoltán Horvát Nemzetiségi Önkormányzat elnökének, Dávid Endréné Brigitta Sofia Dekor ügyvezetőjének, Deme Dávid evangélikus lelkésznek, Némethné Göncz Tünde Királyi Pál Általános Iskola Kórusának karnagyának, Táncos Laura a Kórus Veseli Horvát, és a Nefelejcs Egyesület karnagyának, Grabant Jánosné Nefelejcs Egyesület elnökének, Kovácsné Zakócs Erzsébetnek, Dr. Esther Lanschak énekesnek, az Unger-, Pfeiffer-, és Pőcze házaspároknak, és az Emberi Erőforrás Minisztériumának a koncert megrendezéséhez nyújtott támogatásért és segítségükért.

Print Friendly, PDF & Email