11. Királyi Karácsony

11. Királyi Karácsony

11. Királyi Karácsony

A Királyi Kórus, és a Királyi Pál Kulturális Egyesület szervezésében, Kollonay Krisztina ötlete alapján, sok-sok gondos kéz segítségével, a Szepetnek Községi Önkormányzat, a Német Nemzetiségi Önkormányzat, a Horvát Nemzetiségi Önkormányzat, a Királyi Pál ÁMK, a Kollda Produkciós Iroda, a Sofia Dekor, a Kanizsai Kulturális Központ támogatásával, immár tizenegyedik alkalommal kerül megrendezésre a Királyi Karácsony. Ez a koncert egy olyan ajándék, amit egy település közössége épít, szépít, és majd hallgat együtt, amely közös lelki feltöltődéssel, bensőséges zenei élményekkel segíti a karácsonyra való felkészülést.

MEGHÍVÓ
11. Királyi Karácsonyi Koncert
2017. december 17., 17.00 óra
ÁMK, Szepetnek, A belépés díjtalan.

Közreműködnek:
Királyi Pál Ált. Isk. énekkara,
Nefelejcs Egyesület (énekkar), Kórus Veseli Horvát,
Kollonay Zoltán és zenekara.
Ének szóló: Dr. Lanschak Esther (Németország)
Királyi Kórus, Karnagy: Kollonay Krisztina.

A Királyi Karácsonyi Koncert egyben Szepetnek lakosainak és közösségeinek közös ünnepe is, ahol a Királyi Kórus meghívja együtt ünneplésre és közös fellépésre a község polgári, világi és egyházi elöljáróit, a községben működő művészeti csoportokat, egyesületeket, az iskola diákjait.

2007-ben született meg a Királyi Karácsonyi Koncert ötlete, ezzel egyben hagyományt is teremtve. A koncerten a vendég együttesek produkciói után, a Királyi Kórus ad teljes koncert műsort zenekari kísérettel, szólistával. A koncert célja, hogy egy magas színvonalú, meghitt és szép karácsonyi koncertélményen kívül egy estére egységbe kovácsolja a szepetneki és a közönség soraiban megjelenő embereket. A karácsony alkalmából példát mutasson az együttgondolkodásra, és együtt cselekvésre. A koncertet különleges miliő lengi körül, mely a koncert után hosszabb és kötetlen beszélgetésben teljesedik ki, mely összehozza a megjelenteket.

A koncerten hagyományosan Vlasicsné Fischl Tímea polgármester, Unger Ilona Német Nemzetiségi Önkormányzat elnök, és Deme Dávid evangélikus lelkész mondanak köszöntőt.


 

 

Print Friendly, PDF & Email